top of page

Almere

Blok 4 Almere

Binnen het masterplan voor het centrum van Almere-Buiten hebben wij blok 4 mogen uitwerken, bestaande uit twee gebouwen met woningen, winkels en een passage.


Wij vonden het belangrijk dat de twee gebouwen samen een eenheid zouden vormen. Daarnaast was het uitgangspunt voor de woningen het creëren van een hofje, zodat we de bewoners een plek vol rust en groen kunnen geven, als tegenwicht voor de stadse drukte. Door het creëren van een speciale doorkijk, omzoomd met groen, is het ook mogelijk voor de bewoners om te ervaren wat er op straat gebeurt.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2012

Opdrachtgever 

Gemeente Almere

Partners

Akor Bouw

Programma

5000m2 winkels, 58 woningen, 152 parkeerplaatsen

Thema

winkelcentra, wonen, mixed-use

Kleinschalig karakter

Het blok bestaat uit twee gebouwen. Tussen deze gebouwen loopt, als een scherpe snede, een buitenpassage. Door de maatvoering en materiaalgebruik hebben we deze passage een duidelijk eigen en kleinschalig karakter gegeven. Hiermee onderscheidt deze ruimte zich binnen het gehele centrum.

 

Rust en groen

Bovenop de plint met winkels hebben we rondom een centraal hof woningen gecreëerd. Deze zijn vergelijkbaar met de vele hofjes die de Nederlandse binnensteden kenmerken. Op deze manier biedt dit hofje de bewoners een oase van rust en groen, een uitlaatklep voor de hectiek van het stadsleven.


bottom of page