top of page

Amsterdam

Bos & Lommerplein

Een transformatie van een kaal plein naar ‘een huiskamer van de buurt’, dat is zoals we het vernieuwde Bos en Lommerplein zien. De herontwikkeling van het plein aan de Bos en Lommerweg is een feit. Met veel groen, winkels, horeca, leisure en vermaak geeft het getransformeerde plein de levendigheid van de buurt een impuls.


Op het ruim vijfduizend vierkante meter tellende plein is bovendien een honderd vierkante meter groot paviljoen voorzien. Een nieuwe eyecatcher die vanaf alle kanten toegankelijk is en waar bezoekers en bewoners kunnen samenkomen. Het geeft het plein een nieuwe identiteit.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2021

Opdrachtgever 

Propertize

Partners

Gemeente Amsterdam

Programma

Inrichting plein met paviljoen

Thema

retail, ontmoeten

Waardevolle ontmoetingsplekken

Door het plaatsen van nieuwe verlichting, bomen, plantvlakken en vlonders ontstaan wandelpaden en pleintjes, terrasmogelijkheden en speelplekken met allemaal een verschillend karakter. Zo is er voor ieder wat wils: samenzijn met vrienden, in je eentje een kopje koffie drinken in de buitenlucht en zelfs het bijwonen van kleine evenementen en optredens.

 

Met het nieuwe Bos en Lommerplein hebben we de totale revitalisering van het winkelcentrum, de bestaande gevels en het nieuwe paviljoen verzorgd. Onze missie, samen waardevolle ontmoetingsplekken creëren, komt hier goed tot zijn recht!

bottom of page