top of page

Maastricht

Brusselse Poort

Winkelcentrum Brusselse Poort is een belangrijke ontmoetingsplaats voor de regio. Het complete aanbod aan winkels en de parkeerfaciliteiten worden zeer gewaardeerd door de huidige bezoekers. Bij de herontwikkeling van het centrum hebben we dan geprobeerd om de huidige kwaliteiten zo veel mogelijk te bewaren en zo mogelijk verder te versterken.

Zo hebben we de stedenbouwkundige verankering van het centrum volledig verbeterd. Goede toegangsroutes en duidelijke entrees met openbare pleinen zijn uitnodigend en versterken de identiteit van het winkelcentrum. Circa 750 parkeerplaatsen voeden beide winkelniveaus evenwichtig en optimaliseren de publiekstromen.

 

Voor het interieur hebben we een complete metamorfose ontworpen. Extra hoogte en daglicht in de passages zorgt voor een grote verbetering van het winkelklimaat. Bestaande winkelpuien worden verhoogd om zo naadloos aan te sluiten bij de nieuwbouw. Het nieuwe overdekte plein verbindt de twee winkelniveaus zowel fysiek als visueel. In het ontwerp is ook zo veel mogelijk flexibiliteit op genomen om verschuivingen in het winkellandschap in de toekomst te kunnen faciliteren. Al met al zal de Brusselse Poort na de herontwikkeling klaar zijn voor de toekomst met behoud van de eigen identiteit.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2017

Opdrachtgever 

Delta Lloyd en 3W Real Estate

Partners

Programma

Thema

winkelcentra, retail, ontmoeten

bottom of page