top of page

Goirle

De Hovel

Het bestaande winkelcentrum 'de Hovel' uit de jaren '70 was een introvert centrum. Met vijf gefaseerde ingrepen (renovatie en nieuwbouw) is het kloppend hart voor winkelend Goirle teruggebracht met behoud van een dorps karakter. 

 

Het stapelen van functies als, wonen, winkelen en parkeren en het mengen van woonvormen was hierbij essentieel. Door het aantal entrees tot het winkelgebied te beperken en een duidelijke routing uit te stippelen, is een compact levendig winkelgebied ontstaan. Bovenop een parkeergarage staan verschillende gebouwen. Allen hebben een commerciële plint met daarboven wonen. Centraal in het plan ligt een karakteristiek ovaal gebouw, met daar omheen intieme pleintjes met horeca.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2007

Opdrachtgever 

Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling B.V. te Rosmalen

Partners

Kuiper Compagnons, Woningcorporatie Leystromen, VVE de Hovel, Gemeente Goirle, Heijmans vastgoed

Programma

6200m2 winkels, 106 woningen, ondergrondse parkeergarage

Thema

winkelcentra, wonen, mixed-use

Divers woonprogramma

Wat bijzonder is aan de Hovel is dat we een heel divers woonprogramma hebben gecreëerd. Zo zijn er starterswoningen, seniorenwoningen, sociale huurappartementen, atelierwoningen en ook appartementen voor mensen met een beperking. Daarmee heeft de Hovel een enorme diversiteit aan bewoners.

 

Duurzaamheid

De Hovel is een van de eerste projecten waar men gasloos woont. Er wordt gewerkt met koude- en warmteopslag. Tijdens de oplevering van dit project, in 2007, was dat een bijzondere oplossing, die nog erg weinig werd toegepast.

 

Samen creëren

De samenwerking met de VVE de Hovel en de gemeente Goirle als partner was een perfect voorbeeld van hoe cocreatie in zijn werk hoort te gaan. Onze missie, samen waardevolle ontmoetingsplekken creëren, komt hier zeker tot zijn recht!

bottom of page