top of page

Krimpen a/d IJssel

De Korf

Wijkwinkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel mochten wij herontwikkelen. Het winkelcentrum dateert uit de jaren ‘70 en de laatste verbouwing was in de jaren ‘90. Het winkelcentrum was sterk verouderd en aan ons de taak om er weer een modern, toekomstbestendig en vooral uitnodigend winkelcentrum van te maken.  


Door de winkelpuien aan te passen, de routing te verbeteren en meer lucht en ruimte te creëren hebben we dat voor elkaar gekregen.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2020

Opdrachtgever 

Van der Vorm Vastgoed

Partners

Retail Bouw Nederland, Nieuw Holland Projectontwikkeling

Programma

8.000 m2 bvo Lidl, Jumbo, Action, dagwinkels, Horeca

Thema

winkelcentra

Meer lucht en ruimte

Het sterk verouderde winkelcentrum werd gekenmerkt door een fijnmazige hofjesstructuur met pleintjes, nauwe winkelstraatjes en overkappingen. Lage winkelpuien en grote overstekken zorgen voor een donkere en weinig uitnodigende uitstraling. Daarnaast was het centrum sterk naar binnen gekeerd.

De bestaande dichte luifels zijn verwijderd, waardoor we de winkelpuien hoger kunnen maken. Ook de trespa buitengevels worden vervangen door metselwerk. De drie entrees hebben we door een bijzonder ruimtelijke element benadrukt.

 

Overzichtelijke routing

In het binnengebied verdwijnen de hofjes, worden de winkelstraatjes breder gemaakt, de dichte luifels gesloopt en nissen dichtgezet. Hierdoor zorgen we voor een heldere en overzichtelijke routing door het centrum. Om de straten te verbinden introduceren we nieuwe glazen luifels en maken we een bijzondere ruimtelijke ingreep waardoor ruimte ontstaat in de straten voor terrassen en zitgelegenheden. Deze ingreep onderscheidt zich van de andere winkelgevels.

 

‘De mix van winkels is goed met de aanwezigheid van grote trekkers als Jumbo en Lidl.’

 

Uitnodigend

De bestaande Lidl verhuist naar een grotere en nieuw te bouwen Lidl in het plan. Hiervoor wordt een kwart van het bestaande winkelcentrum gesloopt. Naast het verbeteren van de structuur, branchering (uitbreiding met een Action) en uitstraling wordt het complex ook verduurzaamd en dat maakt dit winkelcentrum weer uitnodigend, modern én toekomstbestendig.

bottom of page