top of page

Bunschoten-Spakenburg

Entreegebouw Rengerspark

Een markant entreegebouw met winkels en appartementen voor de nieuwbouwlocatie Rengerspark aan de rand van Bunschoten-Spakenburg, dát is wat we hebben ontworpen.

Een gebouw, waar de supermarkt Vomar Voordeelmarkt B.V. komt en een horecagelegenheid op de begane grond. Op de verdiepingen komen 20 toekomstbestendige zorgappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking en 32 sociale huurwoningen.


Heel belangrijk vonden we om de natuurlijke omgeving van de locatie sterk terug te laten komen in het ontwerp. Daarom zijn de omringende groene en natuurlijke elementen de belangrijkste inspiratiebronnen geworden voor ons ontwerp.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2023

Opdrachtgever 

Slokker Vastgoed Huizen

Partners

Gooi en Omstreken, Hoorne vastgoed, Slokker Bouw, ‘s Heerenloo, Imoss Stedenbouw

Programma

1.800 m2 supermarkt: Vomar , 200 m2 horeca, 52 appartementen: 32 starterswoningen, 20 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking

Thema

winkelcentra, wonen, mixed-use

Groen en natuur

De appartementen zijn gesitueerd rond een mooie binnentuin, zodat de bewoners echt door groen omgeven worden. We hebben verrassende openingen in het gebouw gemaakt, die ervoor zorgen dat de binnentuin altijd zicht en verbinding houdt met het openbaar gebied.

De speelse kapvormen passen perfect bij de omgeving. We hebben het gebouw alzijdig ontworpen en het vormt zo een fraai accent bij de entree naar het vierde eiland.


Referenties naar het landschap

Door de keuze voor een eenduidige materialisatie en kleurstelling zorgen we voor een eenheid in het totaalbeeld. Op bepaalde plekken wordt er gespeeld met het reliëf op de wanden, zodat er op detailniveau verrassingen ontstaan voor de beleving van de bewoner en bezoeker. Het kleurgebruik in lokale aardetinten verwijst naar het landschap, hiermee creëren wij een harmonieuze verbinding tussen de omgeving en het entreegebouw.


Waardevolle woon-, winkel- en ontmoetingsplek

Met dit entreegebouw hebben we een fijne woon-, winkel- en ontmoetingsplek gecreëerd, die omgeven is door natuur en groen. De bezoekers en bewoners kunnen hier optimaal genieten van wonen en leven in een buitengebied met alle functionaliteiten binnen handbereik.


bottom of page