top of page

Hoofddorp

Full Service Centrum Vier Meren

Winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp transformeert van winkelcentrum naar Full Service Centrum. Een dergelijk one-stop locatie, waar bezoekers veel meer zaken kunnen combineren dan in een traditioneel winkelcentrum is een opdracht waar wij graag aan werken. Vier Meren wordt een plek waar dagelijkse behoeften samenkomen, zoals boodschappen doen, winkelen, vrijetijdsbesteding, ontspanning en werken.

Kortom een waardevolle ontmoetingsplek voor bezoekers, ondernemers en huurders.

 

Het belangrijkste uitgangspunt voor de architectuur was het nieuwe Vier Meren te laten voelen als een overdekte winkelstraat. De maat en schaal, maar ook de detaillering en materiaalkeuzes hebben we daarop gebaseerd. De traditionele Italiaanse winkelstraat was daarvoor onze belangrijkste inspiratiebron.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2023

Opdrachtgever 

Wereldhave i.s.m. met NEOO

Partners

Retail Bouw Nederland - Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV - ILEX installatiemanagement - Gemeente haarlemmermeer

Programma

25500m² BVO winkels en 6000m² Passage

Thema

winkelcentra, ontmoeten, retail

Versterken van de winkelronde

Voor ons was het heel belangrijk dat Vier Meren de winkelronde in het centrum van Hoofddorp versterkt. De nieuwe entree aan het Burgemeester van Stamplein in de vorm van een traditionele stasdpoort is zeer herkenbaar. Hiermee wordt de doorloop van bezoekers in het centrum beter verdeeld.

 

Overdekte winkelstraat

We willen graag dat Vier Meren meer aanvoelt als een overdekte winkelstraat dan een winkelcentrum. De traditionele Italiaanse winkelstraat heeft hiervoor als belangrijkste inspiratiebron gediend. De maat en schaal is hierop aangepast en ook de keuze voor de materialen en detaillering. We hebben steenachtige materialen gekozen en tot-sur-ton kleuren, zodat de winkels beter tot hun recht komen en de juiste sfeer creëert in het hele gebied.  

De meanderende gevel draagt bij aan betere winkelruimte, maar zorgt ook voor een duidelijk onderscheid tussen de verblijfs- en verkeersruimte. Hierdoor ontstaat er een overzichtelijker en comfortabeler gebied waar winkelen en verblijven hand in hand gaan.

 

Plan in samenspraak met de bezoekers

Bij het maken van de plannen hebben we samen met de opdrachtgever en ontwikkelaar, nauw geluisterd naar de wensen van de bezoekers. Een beter binnenklimaat was een grote wens. Met de nieuwe puien en voorzieningen hebben we dat fijne binnenklimaat gecreëerd, waardoor het hele jaar rond fijn gewinkeld en verbleven kan worden.

Door nieuwe verticale ontsluitingen, de trappen en liften, hebben we alle verdiepingen zowel visueel als fysiek aan elkaar gekoppeld. Daarmee hebben we gezorgd voor meer eenheid en samenhang.

 

Een plek waar je voelt dat het klopt

Met de herontwikkeling hebben we gezorgd voor samenhang in de winkelbeleving met bijbehorende functies en activiteiten. De sfeer is modern en tijdloos tegelijk en past goed in het centrum van Hoofddorp.

Vier meren is weer een plek waar je graag wilt zijn; wilt winkelen, wil verblijven, wil ontspannen en ontmoeten.   

bottom of page