top of page

Oldenzaal

In den Vijfhoek

In opdracht van Unibail-Rodamco, WBO Wonen en de gemeente Oldenzaal hebben we een ontwerp gemaakt voor de revitalisering van winkelcentrum In den Vijfhoek in Oldenzaal. Ons doel bij de herontwikkeling was om de passantenstromen naar en door het winkelcentrum te verbeteren. Op die manier kan de binnenstad van Oldenzaal weer een volwaardig winkelcircuit krijgen.


Wat dit winkelcentrum uniek maakt is dat de bibliotheek een plek heeft gekregen in het hart van het centrum, direct aan de centrale ruimte. Door een maatschappelijke functie toe te voegen aan dit centrum wordt deze plek relevant voor álle inwoners van Oldenzaal. Met de renovatie is het winkelcentrum zelf weer een waardevolle en fijne ontmoetingsplek geworden.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2020

Opdrachtgever 

Unibail-Rodamco-Westfield

Partners

Realfort Vastgoedconsultants, Webscon Consultancy

Programma

9000 m2 Winkel

Thema

winkelcentra

Verblijfskwaliteit

We zorgen in het ontwerp voor heldere buitengevels, die de nieuwe identiteit van het winkelcentrum versterken. We maken gebruik van hoogte en daglicht om de vernieuwde entrees herkenbaar te maken. Ook in het interieur introduceren we extra hoogte en daglicht. Het binnenplein wordt opnieuw ingericht. De verblijfskwaliteit en het prettig oplossen van de hoogteverschillen staat daarbij centraal.

 

Volwaardig winkelcircuit

Ons ontwerp resulteert in compleet vernieuwde passages en plein met elk hun eigen kwaliteit. De onderlinge samenhang tussen interieur en exterieur versterkt de aantakking op het compacte kernwinkelgebied van Oldenzaal. Het zorgt voor een prettig winkelcircuit in het centrum én maakt van In de Vijfhoek een waardevolle ontmoetingsplek. Een plek waar je voelt dat het klopt!

bottom of page