top of page

Enschede

Van Heekplein en Langestraat

Het centrum van Enschede was écht toe aan vernieuwing. Eigenaren Elizen Vastgoed en Redevco vroegen ons de verouderde en leegstaande Hofpassage tussen het HJ van Heekplein en de Langestraat in Enschede te vernieuwen. We ontwierpen meerdere imponerende winkels met grote attentiewaarde aan het van Heekplein en winkels met verfijnde details, zoals baksteendetaillering, aan de Langestraat. De grote en flexibele winkels zijn nu niet alleen imponerend, maar ook toekomstbestendig geworden.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2016

Opdrachtgever 

Redevco Nederland B.V. en Elizen Vastgoed Groep

Partners

3W Real Estate, Barten Groep, Akor Bouw

Programma

500m2 Winkel + 6000m2 winkeloppervlak

Thema

winkelcentra, retail

Groots versus verfijnd

We hebben met ons ontwerp ervoor gezorgd dat het gebouw aansluit op de uiteenlopende omgevingsfactoren. Aan de kant van het Van Heekplein hebben we de grootsheid van het plein terug laten komen in de hoge glazen puien en de natuursteengevels. Aan de andere kant, in de Langestraat, hebben we met een verfijnde metselwerkgevel en bijzondere detaillering goede aansluiting gemaakt met de kleinere schaal van de straat.


Aandacht vasthouden

Beide gevels worden opgedeeld met klassieke portalen. Daarbij hebben beide gevels hun eigen methode om de aandacht vast te houden.

Het gebouw kent aan het plein verschillende belevingsniveaus. Uit de verte tekenen zich de grote natuurstenen portalen af. Dichterbij worden de onderpuien en bovenkaders zichtbaar. Voor het pand staand is de verfijning in de geveldetaillering en materiaalgebruik waarneembaar. Direct achter de winkelpui heeft de ruimte een aanzienlijke hoogte. Dit zorgt voor een binnenkomst met allure en maximale exposure voor winkeleigenaar. In de Langestraat kent het gebouw een zorgvuldige robuuste baksteendetaillering. Roestbruine kozijnen en erkers zorgen hier voor aandacht en presentatie aan de bezoeker.


Verrijking

Door de prettige samenwerking met de eigenaren en ontwikkelaar, maar vooral ook de sterke visie van de Gemeente hebben we hier echt imponerende panden met allure kunnen realiseren. Het zorgt voor verrijking en extra beleving op zowel het Van Heekplein als in de Langestraat. Een waardevolle toevoeging aan het centrum van Enschede.

bottom of page