top of page

Breda

Winkelcentrum Hoge Vucht

‘De nieuwe moderne hotspot van Breda Noord’, dát moest het vernieuwde winkelcentrum de Hoge Vucht worden. Wij hebben een ontwerp mogen maken voor een duurzame renovatie. De gehele look en feel is aangepakt; zo zijn de entrees, de glazen kap, de luifels en de vloer vernieuwd.

Hiermee hebben we het winkelcentrum duurzamer gemaakt, de identiteit van het winkelcentrum versterkt én zo creëren we een aangename winkelbeleving.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2023

Opdrachtgever 

a.s.r. real estate

Partners

FiMek Estate en Pennings Bouw

Programma

Renovatie 16.000 m2 winkels en horeca.

Thema

winkelcentra, ontmoeten

Toekomstbestendig

Het winkelcentrum Hoge Vucht bestaat al sinds de jaren '60 en is nog steeds een belangrijke winkellocatie in Breda. Na de modernisering en optimalisatie van het middenplein in 2014, is nu de rest van het centrum aan de beurt. We vernieuwen niet alleen het uiterlijk, maar nemen ook maatregelen om het energieverbruik te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen. Hiermee maken we het winkelcentrum echt toekomstbestendig en maken we het “Paris-Proof”.

 

Verblijfskwaliteit en -duur vergroten

Door het vernieuwen van de zes entrees creëren we een duidelijke verbinding tussen binnen en buiten, wat de herkenbaarheid van het winkelcentrum verbetert. Deze entrees hebben we vormgegeven in de geest van de oorspronkelijke architectuur uit de jaren ’60.

We vervangen de glazen kap boven de passages door een geïsoleerd dak en een lichtstraat met zonwerend dubbel glas om het binnenklimaat te verbeteren. Omdat het nieuwe dak zwaarder is dan de huidige kap, wordt er een nieuwe staalconstructie aangebracht in de passages. Tevens passen we de binnenluifels aan om optisch meer hoogte en betere zichtlijnen te creëren, wat de sfeer en beleving optimaliseert. Er komt een nieuwe vloer en nieuwe ledverlichting. Dit alles om de verblijfskwaliteit en -duur te vergroten.

 

Flexibiliteit

In goede samenwerking met alle ontwerpteamleden hebben we voor een ontwerp en bouwsysteem gekozen die de uitvoering zo vloeiend mogelijk zal laten verlopen met beperkte overlast voor huurders en bezoekers.

Tevens biedt dit ontwerp voldoende flexibiliteit voor veranderingen en verbeteringen in de toekomst, zodat het een waardevolle ontmoetingsplek is en blijft!

bottom of page