top of page

Arnhem

Winkelcentrum Presikhaaf

Een winkelcentrum in een zogenaamde Vogelaarwijk. In slechte staat, maar wel met een hele belangrijke functie in de wijk. Hier komen mensen boodschappen doen, shoppen, een ijsje halen, koffie drinken, elkaar ontmoeten. Tenminste: áls het winkelcentrum daartoe uitnodigt.

Een opdracht naar ons hart. Een beter winkelcentrum is de start van een betere wijk.

 

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2021

Opdrachtgever 

Wereldhave

Partners

NEOO

Programma

30000 m2 winkels, ca. 4000 m2 passage en overdekt plein

Thema

retail, ontmoeten, winkelcentra

Icoon van zijn tijd

Zo’n opdracht begint met een heldere visie. Dit winkelcentrum is een icoon van zijn tijd. De zwemvijvers, de groenvoorzieningen, de grote luifels waar winkeliers hun vaste klanten goed konden bedienen. Typisch jaren ’60. Dát in ere herstellen werd het doel.

 

Stakeholders betrekken

We spraken met de gemeente, met bewoners, met bezoekers en winkeliers. Al die betrokken stakeholders maakten de opdracht niet minder complex, maar laten altijd weer zien waarvoor we het doen, namelijk samen waardevolle ontmoetingsplekken creëren.

 

Betere doorstroom, langere verblijfsduur

Met slimme ingrepen realiseerden we meer hoogte en lichtinval, bijvoorbeeld door de luifels op te trekken van 2,70 meter hoogte naar 3,5 en 4,5 meter hoogte. Door een aantal entrees te sluiten en de passage te verbreden, ontstaat een betere doorstroom in het winkelcentrum én ontstaan plekken waar mensen samenkomen omdat hun verblijfsduur wordt verlengd.  We renoveerden de gevels en entrees en herontwierpen het winkelcentrum zo, dat de kracht van het oorspronkelijke ontwerp nu weer zichtbaar is.

 

Je voelt dat het klopt

Het resultaat is een compleet vernieuwde ontmoetingsplek in Presikhaaf, beter rendement voor de eigenaar door courantere vierkante meters en een fijner én veiliger gevoel bij bewoners en omwonenden. Kortom: een ontmoetingsplek waar je voelt dat het klopt.

bottom of page