top of page

Apeldoorn

Winkelpand Hoofdstraat

Een modern beeldbepalend pand met allure én historische kenmerken. Dat is wat we op de voormalige Kruitvat locatie in Apeldoorn hebben gerealiseerd. In opdracht van Elizen vastgoed hebben we een representatieve grote winkelruimte gecreëerd, die later makkelijk is op te delen in kleinere winkels, indien gewenst.

 

Voor ons was het uitgangspunt om de klassieke Apeldoornse stijldetails van eind negentiende, begin twintigste eeuw terug te brengen in het gebouw. Daarmee geven we dit deel van de belangrijkste Apeldoornse winkelstraat zijn allure terug.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2020

Opdrachtgever 

Elizen Vastgoed

Partners

2802, Akor

Programma

2780 m² BVO winkels

Thema

retail, winkelcentra

Apeldoornse stijldetails

We hebben uitvoerig onderzocht wat het 'DNA' van de Apeldoornse binnenstad is. Het gebouw heeft een hedendaagse uitstraling gekregen met veel glas. Elementen uit het onderzoek hebben we in het gebouw terug laten komen, zoals de erkers, doorgaande penanten en de dakrandbeëindiging.

 

Toekomstbestendig

Het gebouw hebben we visueel opgedeeld in kleinere gebouwen, door verspringingen in de gevel. Daarmee maken we de suggestie van aparte winkelpanden. Dat maakt het gebouw toekomstbestendig, doordat het later makkelijk op te delen is in fysiek echt kleinere winkelruimtes.

 

Landmark

De ligging van het pand is op de hoek van de Hoofdstraat met de Beekstraat, tegenover de Orangerie. Deze hoek hebben we verbijzonderd door een geheel gebogen glazen pui te maken. Daarmee wordt dit echt een nieuwe landmark in het centrum van Apeldoorn. Een plek met toegevoegde waarde. Een plek waar je voelt dat het klopt!


bottom of page