top of page

Hilversum

Winkelpand Kerkstraat

Gelukkig is er met de transformatie van het voormalige V&D aan de Kerkstraat in Hilversum pand naar een multi-tenant gebouw een einde gekomen aan de leegstand! In opdracht van Unibail-Rodamco-Westfield hebben wij dit kunnen realiseren.

 

De uitdaging voor het ontwerp was om de nieuwe huurders, ook op de verdieping, optimaal te ontsluiten én zichtbaar te maken vanaf de straat. Daarnaast is dit project in het hart van Hilversum beladen vanwege zijn historische waarde en essentieel in het totaal functioneren van de binnenstad. Het uitgangspunt was dan ook om de historische waarde te behouden zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit en de toegankelijkheid voor de nieuwe huurders.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2019

Opdrachtgever 

Unibail - Rodamco - Westfield

Partners

Boag Advies en Management, Realfort Vastgoedconsultants, Hori Raadgevend Ingenieursbureau, Bouwbedrijf Pennings, Pieters Bouwtechniek

Programma

winkels

Thema

retail

Open uitstraling

Door de kant van de Zeedijk een open uitstraling te geven, te verlevendigen en zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op het recent vernieuwde Hilvertshof, krijgt de binnenstad wederom een boost. 

Kenmerken uit oorspronkelijke bouwperiode

Wat de architectuur betreft hebben we ons verdiept in het DNA van de binnenstad. Daarbij hebben we aansluiting gezocht bij de diverse bouwperiodes en -stijlen zoals die in de stad en in het gebouw te vinden zijn. Voor de nieuwe gevels hebben we gekozen om de architectonische kwaliteiten, die met oorspronkelijke bouwperiodes samengaan, te benoemen en op een eigentijdse manier mee te nemen in het nieuwe ontwerp.

Voorbeelden hiervan zijn de erkers, het kleurgebruik, metselwerk en ornamenten.


Waardevol gebouw

Het pand is een een waardevol gebouw geworden waar historie en de moderne tijd, functies en mensen samenkomen. Een mooi voorbeeld van hoe een pand met historie een waardevolle aanvulling voor de moderne omgeving kan zijn.  

bottom of page