top of page

Arnhem

Winkelpand Roggestraat

In de Roggestraat in Arnhem mochten wij een voormalig C&A pand uit de jaren ’60, dat ondanks een renovatie rond 2000 niet meer aan de huidige tijd voldeed, herontwikkelen.


De opgave: een flexibel in te zetten pand, dat goed aansluit bij de wensen van de huidige tijd én mooi aansluit bij de architectuur van de binnenstad. Ondanks de relatief smalle straat hebben we voor een optimale uitstraling voor de winkelier gezorgd.  

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2020

Opdrachtgever 

Redevco

Partners

Barten Groep

Programma

2780 m² BVO winkels

Thema

retail

DNA van de omgeving

Bij het ontwerp van het pand hebben we goed gekeken naar het DNA van de straat. Wat is de korrelgrootte en de diversiteit van de omliggende gebouwen? Het oorspronkelijke pand hebben we daarom visueel opgedeeld in 3 aparte panden. De architectuur van de gevels en de achterliggende winkelindeling en verdiepingshoogte zijn volledige losgekoppeld. Dat zorgt voor een flexibele en toekomstbestendige indeling.

 

Met de materiaalkeuze hebben we ook goed willen aansluiten bij de omgeving. Daarom hebben we gekozen voor een spel van glas, natuursteen en baksteen.

 

Optimale uitstraling

We vonden het belangrijk dat, ondanks de smalle straat, de winkelier goed zichtbaar aanwezig zou zijn. Daarom hebben we een extra hoge plint gemaakt, zodat zowel de begane grond als de eerste verdieping zichtbaar zijn.

'Door de plastische gevel geven de we de suggestie van transparantie. De openingen lijken groot, maar deze zijn relatief klein door de afgeschuinde penanten, hierdoor worden de magazijnruimte kledingrekken op de verdieping bewust aan het zicht onttrokken.'

Waardevolle toevoeging

We hebben met deze winkelpanden een waardevolle toevoeging aan de Roggestraat kunnen geven, voor zowel de winkelier, de bezoeker, als de omgeving.


bottom of page