top of page

Hoorn

Woningen Johannes Poststraat

Moderne woningen in typische jaren ’50 stijl, dat hebben we in Hoorn mogen realiseren. We hebben 20 eengezinswoningen en 12 appartementen ontworpen in opdracht van de woningstichting Intermaris.

Op de huidige locatie stonden sterk verouderde huurwoningen uit de jaren ‘50 die niet meer aan de eisen van deze tijd voldeden. In nauwe samenwerking met omwonenden, Intermaris en de gemeente hebben 32 mooie en fijne woningen kunnen realiseren met een sterk eigen karakter.

 

De typische vijftiger jaren kenmerken wilden per se terug laten komen in de architectuur. En dat hebben we gedaan met mooie details en stijlkenmerken.

2022 kolom grijs kruis rechts wit.jpg
Jaar

2020

Opdrachtgever 

Intermaris

Partners

Geelhoed Engineering, CurversAntea Group

Programma

20 woningen, 12 appartementen

Thema

wonen

Jaren 50 inspiratie

De ontwerpvisie voor de nieuwe woningen aan de Johannes Poststraat – Pater Bleijstraat is ingegeven door de historische context van de omgeving en de 50er jaren architectuur van de wijk. Dit hebben wij allereerst samengevat in een beeldkwaliteitsplan.

 

Samen creëren

Samen met Intermaris, omwonenden en de gemeente hebben we intensieve overleggen gehad, die hebben geresulteerd in het nieuwe plan met 3 blokken van respectievelijk 7-, 6- en 7 eengezinswoningen met langskappen. Op de kop van de Pater Bleijsstraat zijn twee appartementenblokken van 3 woningen per laag gekomen; één in de lengte richting van de nieuwe eengezinswoningen en één evenwijdig aan de Pater Bleijsstraat.

 

Eigen identiteit met herkenbare stijlkenmerken

Het ontwerp heeft geresulteerd in nieuwe eengezinswoningen en appartementen met een eigen identiteit, passend in de omgeving. Stijlkenmerken zoals bijzondere metselwerk verbanden, bakgoten met gootklossen en lage kapvormen hebben een duidelijke verwijzing naar de jaren 50 architectuur.

In 2020 zijn de woningen opgeleverd. 

bottom of page